Voor een leven in balans


Leefstijl- en vitaliteitscoaching

Bij leefstijl- en vitaliteitscoaching werk ik altijd holistisch, dat wil zeggen, ik coach en adviseer niet alleen op leefstijl (voeding, beweging, slaap en ontspanning) maar ook op mentale fitheid, sociaal-emotionele balans, zingeving en eigen regie. Het vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid staan tijdens het coachtraject centraal. Door al deze aspecten mee te nemen bereik je duurzame resultaten.

Uitleg holistische aanpak:

Leefstijl (Fysieke balans):
Voeding, beweging, slaap en ontspanning
Een gezond leven begint met goede uitgebalanceerde voeding, voldoende beweging en ontspanning, goed slapen, een gezonde lichaamssamenstelling en een gezond gewicht. Het lijkt een open deur. Toch komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Want wanneer eten we nou eigenlijk gezond? Hoe weten we zeker dat we elke dag alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgen? Het zijn lastige vragen waar geen pasklaar antwoord op te geven is, ieder lichaam is immers anders. Daarom begin ik altijd met een uitgebreide leefstijl- & voedingsanalyse wanneer je fysiek uit balans bent. Uit deze analyse blijkt o.a. of je uitgebalanceerd eet en voldoende beweging, ontspanning en slaap hebt. Op basis van deze analyse worden vervolgens concrete verbetersuggesties en adviezen aangereikt die onderdeel worden van een plan van aanpak.

Mentale fitheid:
Dit bestaat uit jouw gedachten, overtuigingen, zorgen, veerkracht en visie. Alles wat zich in jouw hoofd afspeelt. Op het moment dat je voor jezelf een einddoel hebt geformuleerd, dan is het belangrijk dat je er een beeld van kan vormen en dat je duidelijkheid krijgt over welke ondersteunende en belemmerende gedachten en overtuigingen je hierbij hebt (beren op de weg). Ik bied je de nodige technieken om hiermee om te gaan.

Sociaal- Emotionele balans:
Dit heeft alles te maken met gevoelens, emoties, relaties, empathische vermogens, vertrouwen en verbinding. Het gaat erom dat je bewust wordt van jouw eigen emoties en leert hoe hier effectief mee om te gaan. Dit vervolgens ook in contact met andere mensen: bewustwording van de emoties van anderen en hoe hier effectief mee om te gaan.

Zingeving:
Wie ben jij, wat zijn jouw kernwaarden, waar sta jij voor op als je ‘s ochtends wakker wordt, wat is jouw missie? Dat gaat over je kern, je essentie, je identiteit, je ziel. De diepere betekenis van je bestaan, zingeving en levensmissie. Het gaat er hierbij om dat wanneer je in contact bent met je essentie, je jouw leven zelf richting kunt geven. Je krijgt handvatten van mij om in contact te komen met je eigen essentie door middel van bijvoorbeeld meditatie, yoga, stilte, in de natuur zijn of een dag niet te oordelen of om je missie überhaupt helder te krijgen.

Eigen Regie:
Eigen Regie nemen of pro-actief zijn betekent zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen kwaliteit van leven en levensgeluk, jezelf doelen stellen waar je warm voor loopt en dusdanig prioriteiten weten te stellen, dat je deze doelen ook daadwerkelijk bereikt. Dit vormt het uitgangspunt van mijn aanpak (integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching) en duurzame gedragsverandering.

 

Vitaliteitsmodel:


Bron: MARK leefstijl & vitaliteit

 

Wil je graag meer weten over mijn werkwijze? Heb je nog vragen of wil je graag kennismaken?
Neem dan contact met mij op via het contactformulier of bel me even.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn